Вплив бойових дій на становище міст і сіл Східної Галичини на початку Першої світової війни - Баран, І. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Розглянуто наслідки кривавих боїв між військами Австро-Угорщини та Російської імперії на теренах Галичини та їх вплив на становище міського і сільського населення на початку Першої світової війни 1914–1915 рр. The given artikal deals with the fighting between Military Forces of the Austro-Hungeria аnd the Russia Empire on the datlfild of Galicial Their Consequences and impacts on urban and rural population are examinated.