Current differential relay with fault location and synchronisation of measurements functions - Rosolowski, Eugeniusz; Izykowski, Jan; Saha, Murari Mohan (Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2012)
This paper considers a fault location and an analytical synchronisation of two-end measurements functions as embedded into a current differential protective relay. As a result of that, incomplete two-end measurements, i.e. a three-phase current measured at both line ends, while a three-phase voltage only from one end are considered as the input signals. The fault location and synchronisation formulae are derived with considering a distributed-parameter model of a transposed overhead line. The performed ATP-EMTP based evaluation has proved the validity of the presented algorithms and their high accuracy. У статті розглядається процедура локалізації несправності та аналітичної синхронізації виміряних на двох кінцях функцій, вбудована у струмове диференційне реле захисту. В результаті цього використовуються неповні вимірювання, проведені на двох кінцях лінії, наприклад, трифазний струм, виміряний на обох кінцях лінії, та трифазна напруга, виміряна лише на одному кінці, подаються як вхідні сигнали. Алгоритм локалізації та формулу синхронізації отримано на підставі моделювання транспонованої повітряної лінії схемою з розподіленими параметрами. Розрахунки, проведені з допомогою ATP-EMTP, підтвердили адекватність запропонованих алгоритмів та їх точність.
Струмове диференційне реле із вбудованою процедурою локалізації несправності та синхронізації виміряних функцій
Keywords: overhead power line; current differential relay; fault location; two-end measurement; analytic synchronisation; ATP-EMTP software