Огляд та аналіз систем управління проєктами - Онисько, Ераст; Фармага, Ігор; Onysko, Erast; Farmaha, Ihor (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
Стаття "Огляд та аналіз систем управління проектами" представляє огляд сучасних підходів до управління проектами та аналізує популярні програмні засоби для здійснення такого управління. Розглядається важливість управління проектами в сучасному світі та його вплив на досягнення поставлених цілей у визначені строки та в межах бюджету. Стаття визначає управління проектами як конкретну діяльність, спрямовану на досягнення цілей, поставлених перед проектом, і висвітлює його значення для успішної реалізації проектів у будь-якій галузі. Особливий акцент робиться на тому, що управління проектами стало важливою наукою, що об'єднує знання, правила та стандарти для досягнення успіху. Описано основні відмінності проектів від повсякденних дій у організації та визначаються ключові характеристики проектного менеджменту. Зокрема, розглядається унікальність мети та обмежений час для досягнення цієї мети у проектів, а також їх завершення після досягнення поставленої мети. Проаналізовано три популярних системи управління проектами: Jira, Trello та Asana. Для кожної з цих систем наводиться короткий огляд їх функціональності, принципу роботи та цінової політики. Зокрема, Jira визначається як програмний продукт для управління проектами, підходящий для великих компаній, тоді як Trello розглядається як інструмент для контролю роботи у невеликих компаніях та стартапах, організований за принципом канбан. Asana визначається як універсальний таск-менеджер для команд або осіб з великою кількістю проектів та завдань.

The article "Overview and Analysis of Project Management Systems" provides an overview of modern approaches to project management and analyzes popular software tools for conducting such management. It is discussed the importance of project management in today's world and its impact on achieving set goals within defined deadlines and budgets. The article defines project management as a specific activity aimed at achieving the goals set before the project and highlights its significance for successful project implementation across various industries. Special emphasis is placed on the fact that project management has become an important science that combines knowledge, rules, and standards for achieving success. The article examines the main differences between projects and everyday activities in organizations and identifies key characteristics of project management. In particular, it discusses the unique purpose and limited time frame for achieving this purpose in projects, as well as their completion after reaching the set goal. It is analysed the three popular project management systems: Jira, Trello, and Asana. For each of these systems, a brief overview of their functionality, working principles, and pricing policies is provided. Specifically, Jira is described as project management software suitable for large companies, while Trello is considered a tool for controlling work in small companies and startups, organized according to the kanban principle. Finally, Asana is defined as a universal task manager for teams or individuals with a large number of projects and tasks.
Mathematical models of mems control devices
Keywords: управління проєктами; Jira; Trello; Asana; порівняння функціоналу; ефективність планування; Project management; Jira; Trello; Asana; comparison of functionality; efficiency of planning