Вибір функціональної моделі як етап системного підходу до проектування вiдмовостiйких систем - Ваврук, Є. Я.; Грос, В. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Запропоновано функціональну модель відмовостійкої системи, яка забезпечує ефективну алгоритмічну базу для досягнення максимального рівня відмовостійкості за умови дотримання необхідних показників якості функціонування системи. A functional model of the fault-tolerant system was proposed. Functional model provides effective algorithmic base to achieve the maximum level of fault tolerance with respecting the necessary quality of the system.
Keywords: функціональна модель; системне проектування; відмовостійкість; критерії ефективності; цільова функція; functional model; systemdesign; fault tolerance; efficiency criteria; objective function