Стосунок до природи як фактор формування архітектурного довкілля - Дида, І. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Наведено основні теоретичні положення, які стосуються пов’язань архітектури з природним середовищем і мають бути підставою для наукових досліджень цього питання. Виклад теоретичних положень складено на основі наукових праць ряду різних авторів.