Про невмотивованість українського терміна «поняття» на познаку одиниці думки - Моргунюк, Виталь (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
У статті обґрунтовано невмотивованість українського терміна «поняття» на познаку одиниці думки й запропоновано вживати замість нього цілком умотивований, давно оприлюднений, але зрепресований під час ліґвоциду термін «утямок». The paper presents the proof that there is no ground to use the Ukrainian term «ponyattya» (concept) in the sense of a thought unit and, instead of this, it is suggested to use the term «utyamok» (concept), which is well grounded and publicized long ago but repressed during the linguocide.
Keywords: українська мова; поняття; утямок; вмотивованість терміна; наслідок події; виознака; слововжиток; Ukrainian language; notion; concept; well-grounded term; event effect; definition; word usage