Закономірності насичення гідрогелевих плівок спиртовими розчинами - Суберляк, С. А.; Петріна, Р. О.; Похмурська, А. В.; Баран, Н. М.; Мельник, Ю. Я.; Suberliak, S. A.; Petrina, R. O.; Pohmurska, A. V.; Baran, N. M.; Melnyk, Yu. Ya. (Видавництво Львівської політехніки, 2021)
Розглянуто результати насичення спиртовими розчинами гідрогелевих плівок на основі кополімерів полівінілпіролідону з полі-2-гідроксіетилметакрилатом. Досліджено вплив концентрації етанолу, яка найчастіше використовується для виготовлення лікувальних екстрактів на основі лікарських трав. Визначено також вплив умов підготовки зразків на величину поглинання спирто-водної суміші.

The results of saturation with alcohol solutions of hydrogel films based on copolymers of polyvinylpyrrolidone with poly-2-hydroxyethyl methacrylate have been considered in the paper. The impact of ethanol concentration which is the most often applied for the therapeutic extracts production based on medicinal herbs has been researched. The influence of samples preparation conditions on amount of alcoholwater mixture absorption was also determined.op
Regularities of hydrogel films saturation with alcoholic solutions
Keywords: гідрогель; 2-гідроксіетилметакрилат; полівінілпіролідон; етанол; насичення; hydrogel; 2-hydroxyethyl methacrylate; polyvinylpyrrolidone; ethanol; saturation