Удосконалення управління адаптацією персоналу у Національному природньому парку «Синьогора» - Цьомко, Вероніка Дмитрівна; Tsomko, Veronika Dmytrivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
В умовах нинішніх економічних та політичних коливань стабільність відсутня, що робить прогнозування подій та стратегічне планування дуже складними завданнями. Ця невизначеність суттєво впливає на компанії у різних галузях, ставлячи перед керівництвом складні виклики щодо управління основними бізнес-функціями, такими як маркетинг, виробництво, продажі та персонал. Важливість адаптаційних процесів набуває нового значення у сучасному світі, оскільки ефективна адаптація не лише сприяє зміцненню команди, а й є важливим ресурсом для підвищення загальної продуктивності підприємства. Комплексний підхід до розробки системи адаптації, що враховує психологічні, адміністративні та економічні аспекти, може створити ідеальні умови для розвитку співробітників та ефективності їхньої роботи. Об’єктом дослідження бакалаврської кваліфікаційної роботи є Національний природній парк «Синьогора». Предмет дослідження охоплює економічні відносини, які формуються в процесі розробки та реалізації адаптаційної стратегії для персоналу в Національному природному парку «Синьогора». Метою бакалаврської кваліфікаційної роботи є вдосконалення системи адаптації персоналу в Національному природному парку «Синьогора». Перший розділ кваліфікаційної роботи охоплює аналіз сутності та концепції адаптації персоналу, включаючи методики та етапи організації цього процесу. У другому розділі бакалаврської кваліфікаційної роботи представлено аналіз діяльності Національного природного парку «Синьогора», включно з організаційною структурою та основними напрямками роботи. У третьому розділі розроблено конкретні пропозиції для поліпшення системи адаптації персоналу в Національному природному парку «Синьогора». Представлено детальний план реалізації проекту, включно з оцінкою витрат і потенційної економічної вигоди від його впровадження. Практичне значення результатів дослідження адаптації персоналу в рамках бакалаврської кваліфікаційної роботи полягає у впровадженні ефективних методів та стратегій, які спрямовані на підвищення продуктивності роботи співробітників і зниження загальних витрат організації через оптимізацію процесів входження новачків у колектив та швидше досягнення ними високого рівня робочої ефективності. Запропоновані у роботі методики дозволяють скоротити період адаптації, що в свою чергу зменшує психологічний тиск на нових працівників і сприяє створенню більш згуртованої та вмотивованої команди.персоналу, інвестиції в розвиток персоналу, ефективність трудових ресурсів організації.

In the context of current economic and political fluctuations, stability is absent, making forecasting events and strategic planning highly challenging tasks. This uncertainty significantly affects companies across various industries, posing complex challenges for management regarding key business functions such as marketing, production, sales, and personnel. The importance of adaptation processes takes on new significance in today's world, as effective adaptation not only strengthens the team but also serves as a crucial resource for enhancing the overall productivity of the enterprise. A comprehensive approach to developing an adaptation system that considers psychological, administrative, and economic aspects can create ideal conditions for employee development and work efficiency. The object of the bachelor's thesis research is the "Synyohora" National Nature Park. The research subject encompasses the economic relations that are formed in the process of developing and implementing an adaptation strategy for the staff at the "Synyohora" National Nature Park. The purpose of the bachelor's thesis is to improve the staff adaptation system at the "Synyohora" National Nature Park. The first section of the thesis covers the analysis of the essence and concept of staff adaptation, including the techniques and stages of organizing this process. The second section of the thesis presents an analysis of the activities of the "Synyohora" National Nature Park, including its organizational structure and main work directions. The third section develops specific proposals for improving the staff adaptation system at the "Synyohora" National Nature Park. A detailed project implementation plan is presented, including an assessment of costs and potential economic benefits from its implementation. The practical significance of the research results on staff adaptation within the bachelor's thesis lies in the implementation of effective methods and strategies aimed at increasing employee productivity and reducing the overall costs of the organization by optimizing the processes of integrating newcomers into the team and achieving high work efficiency faster. The techniques proposed in the thesis allow reducing the adaptation period, which in turn reduces psychological pressure on new employees and promotes the creation of a more cohesive and motivated team.
Improving the management of personnel adaptation in the Synihora National Nature Park
Keywords: 6.281.00.00; – управління персоналом; рекрутинг персоналу; адаптація; - personnel management; personnel recruiting; personnel adaptation; investment in personnel development; efficiency of the organization's labor resources