Інформаційна система підтримки та контролю ваги - Грисюк, Ігор Віталійович; Hrysiuk, Ihor Vitaliiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2022)
Дипломна робота присвячена розробці та реалізації інформаційної системи підтримки та контролю ваги. Основна мета дослідження полягала у створенні комплексної програмної системи, яка допомагатиме користувачам забезпечити ефективний контроль та підтримку здорової ваги [1]. У процесі роботи було проведено аналіз існуючих інформаційних систем та методів контролю ваги. Були визначені ключові функції та вимоги до системи, зокрема збір та аналіз даних про фізичні параметри користувачів, оцінка харчових звичок та фітнес-активності, а також надання рекомендацій щодо оптимального раціону харчування та тренувань. На основі отриманих даних було розроблено та реалізовано інформаційну систему, яка надає зручний інтерфейс для введення, візуалізації та аналізу фізичних параметрів користувачів. Система також має функціонал моніторингу та нагадування, що дозволяє користувачам своєчасно виконувати необхідні процедури, наприклад, вимірювання ваги або заняття спортом. Розроблена система виявила свою ефективність під час проведення практичних експериментів з використанням реальних користувачів. Показано, що система забезпечує користувачам зручні та надійні інструменти для контролю ваги та підтримки здорового способу життя. Крім того, вона дозволяє користувачам отримувати індивідуалізовані рекомендації, що сприяють досягненню поставлених цілей у сфері ваги та здоров'я. Отримані результати дослідження можуть бути використані для подальшого вдосконалення систем контролю ваги, а також для розширення функціоналу інформаційних систем, спрямованих на підтримку здорового способу життя. Метою роботи є розробка інформаційної системи підтримки та контролю ваги. Основні задачі роботи: здійснити аналіз відомих літературних та електронних джерел, визначити основні принципи раціонального харчування, виконати системний аналіз розроблюваної програми за допомогою побудови дерева цілей, контекстної діаграми, діаграми потоків даних першого та другого рівнів, ієрархії задачі й моделі сутність-зв’язок, виділити програмні альтернативи розроблювальної системи з порівняльною характеристикою, недоліками й перевагами кожної, обрати засіб для реалізації задач за допомогою проаналізованої інформації й спроектованої систему, розробити систему для процесів реалізації задач, які будуть виділенні при виконанні роботи, також здійснити контрольний приклад для підтвердження правильності роботи програми. Об’єкт дослідження – процес надання рекомендацій щодо підтримки та контролю ваги. Предмет дослідження – моделі, методи та засоби розробки системи надання рекомендацій підтримки та контролю ваги.

The thesis is devoted to the development and implementation of an information system for weight support and control. The main goal of the study was to create a comprehensive software system that will help users to effectively control and maintain a healthy weight[1]. In the course of work, an analysis of existing information systems and methods of weight control was carried out. Key functions and requirements for the system were identified, including collecting and analyzing data on users' physical parameters, assessing dietary habits and fitness activity, and providing recommendations for optimal diet and exercise. Based on the obtained data, an information system was developed and implemented, which provides a convenient interface for entering, visualizing and analyzing the physical parameters of users. The system also has monitoring and reminder functionality, which allows users to perform necessary procedures in a timely manner, such as weighing or exercising. The developed system proved its effectiveness during practical experiments using real users. The system has been shown to provide users with convenient and reliable tools for weight management and maintaining a healthy lifestyle. In addition, it allows users to receive personalized recommendations that help them achieve their weight and health goals. The obtained research results can be used for further improvement of weight control systems, as well as for expanding the functionality of information systems aimed at supporting a healthy lifestyle. The purpose of the work is to develop an information system for weight support and control. The main tasks of the work: to carry out an analysis of known literary and electronic sources, to determine the main principles of rational nutrition, to carry out a system analysis of the developed program using the construction of a goal tree, a context diagram, a diagram of data flows of the first and second levels, a hierarchy of tasks and an entity-connection model, identify software alternatives of the development system with comparative characteristics, disadvantages and advantages of each, choose a tool for implementing tasks with the help of analyzed information and a designed system, develop a system for the processes of implementing tasks that will be selected during the execution of the work, also implement a control example to confirm the correctness of the program . The object of the study is the process of providing recommendations for weight maintenance and control. The subject of the research is models, methods and means of developing a system for providing recommendations for weight support and control.
Information system for weight support and control
Keywords: 6.126.00.01; інформаційна система; контроль ваги; раціональне харчування; підбар меню; information system; weight control; rational nutrition; menu selection