Інформаційна система діяльності консалтингової компанії - Беньо, Юрій-Ігор Юрійович; Beno, Yurii-Ihor Yuriiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2022)
Консалтингові послуги – це розв’язання різнопланових управлінських чи організаційних питань, що наявні всередениі певної організації шляхом залучення спеціалістів ззовні. Після пошуку консультанта у потрібній сфері, вони запрошуються на роботу на підприємство, що потребує певного рішення. Залучені спеціалісти проводять аналіз поточного становища, здійснюють моніторинг проблем та пошук причин, що їх спричиняють та за результатами проведеної роботи розробляють комплекс заходів для покращення ситуації, що склалась. Труднощі у роботі виникають як у малих чи середніх бізнесах, так і великих міжнародних організаціях. Причинами цього можуть бути як проблеми внтутрішні (складні стосунки між працівниками), так і вплив зовнішнішніх чинників (збільшенням конкуренції, ковання ціни на ринку). Коли вирішувати такі проблеми стає дуже важкою задачею, або дані завдання виходять з амежі компетенції керівництва, як правило, починають користуватись консалтинговими послугами. Під поняттям «консалтинг» розуміємо певний вид послуг, що має на меті проведення консультацій. Приватна особа чи ціле підприємство допомагає у вирішенні певного кола задач іншій приватній особі або компанії. Він передбачає вирішення питань дуже широкого профілю. У деяких випадках – це цілий комплекс завдань, а деколи розв’язання дуже вузькоспеціалізованих задач. Тому консалтинг є дуже широким поняттям. Головною перевагою консалтингових послуг консалтингу є те, що керівник компанії делегує більшість справ компетентним у потрібній сфері фахівцям., зменшує фінансові витрати завдяки зменшенню вкладень на навчання та пошук нових працівників. До того ж перевагою консалтингу є те, що свіжий погляд залучених спеціалістів дає змогу виявити неочевидні колективу цієї фірми проблеми та знайти шляхи їх вирішення. Щорічно за консалтингові послуги фахівці даної галузі отримують більше ніж два мільярди доларів. Проте більшість із цих коштів витрачено із бюджетів підприємств на непрактичні поради та рекомендації, що погано виконані або невиконані взагалі. З метою зменшення даних витрат, клієнти повинні краще розуміти, яке коло задач можуть вирішувати консалтингові завдання. Дана кваліфікаційна робота міститиме в собі сучасні дослідження щодо впровадження ефективного консалтингу. Для глибшого розуміння було проведено х керівництвом п’яти відомих компаній та їхніми партнерами. До уваги було взято досвід багатьох асоціацій та експертів в областів консалтингу. Дана магістерська кваліфікаційна робота є результатом сучасних досліджень щодо ефективного консалтингу, включаючи інтерв'ю з партнерами та керівниками п'яти відомих фірм. Це також випливає з досвіду нагляду за початковими консультантами та багатьох бесід та асоціацій. Цей досвід спонукає запропонувати спосіб уточнення цілей управлінського консультування. У першому розділі було проведено аналіз літературний джерел. Визначено методологічні засади дослідження, проаналізовано варіанти аналогічних систем та проведено сучасні дослідження щодо ефективного консалтингу, включаючи інтерв'ю з партнерами та керівниками п'яти відомих фірм[1]. Це також випливає з досвіду нагляду за початковими консультантами та багатьох бесід та асоціацій. Методи надання інформації та розв’язування задач, визначено переваги та недоліки. Сформовано основні критерії для доцільності розроблення інформаційної системи консалтингової компанії на сьогоднішній час [2]. Після виконання другого розділу було отримано результати системного аналізу інформаційної системи діяльності консалтингової компанії. Було розроблено дерево цілей та UML діаграми. У третьому розділі проаналізовано та здійснено вибір програмних засобів для розв’язання задачі, було обрано формат веб-додатку. Обрано середовище для розробки та проведено аналіз редакторів, виділено ряд переваг та певних недоліків для кожного з них. На основі порівняльного аналізу, для розробки обрано середовище та текстовий редактор, наведено характеристики та особливості роботи у цих програмних продуктах. Також було проведено аналіз мов програмування. У результаті виконання 4 розділу, розроблено та описано інформаційну систему діяльності консалтингової компанії. Визначено головні критерії розробки, впровадження, реалізації та розгортання системи. Описано контрольний приклад використання. Відображено структуру системи та її модулів, загальний принцип використання. Створений програмний продукт є представленням інформаційної системи у вигляді web-сайту. Об’єктом дослідження є процеси аналізу консалтингу клієнта. Предметом дослідження є моделі, методи і засоби створення інформаційної системи діяльності консалтингової компанії. Мета роботи полягає у розробці системи, яка б допомогла надавати консультації та рекомендації компаніям та приватним особам. На відміну від працівника, консультанта наймають стороннім підрядником і, як правило, короткостроково або неповний робочий день та співпрацюють з бізнесом чи приватною особою для вирішення конкретних питань. Результати досліджень полягають в швидкому опрацюванні даних, наданні консультацій.

Consulting services are solutions to various management or organizational issues that exist within a certain organization by involving specialists from outside. After finding a consultant in the required field, they are invited to work for an enterprise that needs a certain solution. Involved specialists conduct an analysis of the current situation, monitor problems and search for their causes, and based on the results of the work carried out, develop a set of measures to improve the current situation. Difficulties in work arise both in small and medium-sized businesses and in large international organizations. The reasons for this can be both internal problems (difficult relations between employees) and the influence of external factors (increased competition, forging prices on the market). When solving such problems becomes a very difficult task, or these tasks are beyond the competence of management, as a rule, consulting services are used. By the concept of "consulting" we understand a certain type of service, the purpose of which is consultation. A private person or an entire enterprise helps another private person or company in solving a certain range of problems. It involves solving issues of a very broad profile. In some cases, this is a whole complex of tasks, and sometimes the solution of very highly specialized tasks. Therefore, consulting is a very broad concept. The main advantage of consulting consulting services is that the head of the company delegates most of the cases to specialists competent in the required field, reduces financial costs due to the reduction of investments in training and searching for new employees. In addition, the advantage of consulting is that the fresh perspective of the involved specialists makes it possible to identify problems that are not obvious to the staff of this firm and to find ways to solve them. Experts in this field receive more than two billion dollars annually for consulting services. However, most of these funds were spent from the budgets of enterprises on impractical advice and recommendations that were poorly implemented or not implemented at all. In order to reduce these costs, clients should better understand what range of problems consulting tasks can solve. This qualifying work will include modern research on the implementation of effective consulting. For a deeper understanding, interviews were conducted with the management of five well-known companies and their partners. The experience of many associations and experts in the fields of consulting was taken into account. This master's thesis is the result of modern research on effective consulting, including interviews with partners and managers of five well-known firms. It also comes from the experience of supervising initial consultants and many conversations and associations. This experience prompts us to propose a way of clarifying the goals of management consulting. In the first chapter, an analysis of literary sources was carried out. The methodological foundations of the research were defined, the options for similar systems were analyzed, and modern research on effective consulting was conducted, including interviews with partners and managers of five well-known firms[1]. It also comes from the experience of supervising initial consultants and many conversations and associations. Methods of providing information and solving problems, identified advantages and disadvantages. The main criteria for the expediency of developing the information system of a consulting company for today have been formed [2]. After the completion of the second section, the results of the system analysis of the information system of the consulting company were obtained. A goal tree and UML diagram were developed.The third section analyzes and selects software for solving problems, created a web application format. The environment for development was chosen and the editors were analyzed, a number of advantages and certain disadvantages for each of them were identified. On the basis of the comparative analysis for development of boxes of the environment and the text editor characteristics and features of work in these software products are stated. An analysis of language programming was also conducted. As a result of section 4, an information system of the consulting company's activity was developed and described. The main criteria for the development, implementation, implementation and deployment of systems are identified. A control example of use is described. The structural system and its modules, the general principle of use are reflected. The created software product is a representation of information systems in a website. The object of research is the process of analysis of consulting clients. The subject of research are models, methods and means of creating an information system of the consulting company. The purpose of the research. The goal can help system developers to help provide advice and guidance to the company and individuals. Unlike an employee, a consultant hires a contractor, usually on a short-term or part-time basis, and works with a business or individual to address specific issues. The results of the research are fast data processing, consulting. Key words: information system, consulting, consulting company, information technologies. List of used literature sources. 1. Eisenhardt, K. Building theories from case study research. (2002).Р.532–550. 2. IT Consulting. https://svitla.com/blog/it-consulting
Information system of the consulting company
Keywords: 8.126.00.01; інформаційна система; консалтинг; консалтингова компанія; інформаційні технології