English borrowings in the Ukrainian language (based on contemporary newspaper discourse) - Melyna, Nataliia (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Статтю присвячено аналізові запозичень з англійської мови в українському газетному дискурсі. Мета дослідження – виявити та дослідити англійські запозичення в україномовній пресі, проаналізувати їхні способи входження. Процес запозичення, як наслідок контакту між двома мовами, є одним з найбільш значних джерел лексичного збагачення мови. Число лексичних інновацій, що входять в словник української мови продовжує постійно збільшуватися. У результаті дослідження було систематизовано 86 запозичень, а також виявлено основні їхні типи.
Keywords: borrowing; loanword; active loan; barbarism; occasional insertion; anglicism; equivalent