Концептуальні засади формування дистанційного навчально-консультаційного центру для осіб з особливими потребами - Кут, В. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Розглянуто питання специфіки навчання слухачів з особливими потребами. В цьому випадку традиційні навчальні технології замінюються на дистанційні, що зумовлює використання сучасних інтерактивних інформаційних технологій навчання. Вибір оптимального навчального маршруту для слухачів з особливими потребами залежить від їхніх індивідуальних особливостей й вимагає для кожного конкретного випадку розроблення своїх програмних інструментів. Questions about the specific of studies of listeners with the special necessities are examined in the article. In this case traditional educational technologies are substituted by distance. It predetermines the use of modern interactive information technologies of studies. The choice of optimal educational route for listeners with the special necessities depends on their individual features. He requires development of the programmatic instruments for every concrete case.
Keywords: інформаційні технології; методи штучного інтелекту; експертна система CLIPS; information technologies; methods of artificial intelligence; consulting model CLIPS