Правова антропологія особистості: дилема індивідуального та соціального - Гарасимів, Т. З. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розглядається одна із основних проблем філософії права, а саме – дилема індивідуального та соціального у правовій антропології особистості. Акцентовано увагу на вирішенні фундаментальної проблеми суспільної науки: антропології особистості через правову призму індивідуальних та соціальних детермінант. Проведено кореляцію між індивідуальними та соціальними чинниками становлення особистості та формуванням людини як повноцінного члена суспільства. Расматривается одна из основных проблем философии права, а именно – дилемма индивидуального и социального в становлении личности. Акцентировано внимание на решении фундаментальной проблемы общественной науки: антропологии личности через правовую призму индивидуальных и социальных детерминант. Проведена корреляция между индивидуальными и социальными факторами становления личности и формированием человека как полноценного члена общества. This article is devoted to one of the main problems of the philosophy of law, namely personal and social dilemma in the formation of personality. The purpose of this article is to focus on solving the fundamental problems of social science: anthropology formation through the low prism of individual and social determinants. The author carried out the correlation between individual and social factors of identity formation and the formation of man as a full member of society.
Правовая антропология личности: дилемма индивидуального и социального
Legal anthropology of personality: dilemmas of individual and social
Keywords: особистість; філософсько-правова проблема; самореалізація; соціальні чинники; індивід; індивідуальні чинники; фундаментальна проблема; становлення особистості індивіда; детермінація; личность; философско-правовая проблема; самореализация; социальные факторы; индивид; индивидуальные факторы; фундаментальная проблема; становления личности индивида; детерминация; personality; philosophical and legal problem; self; social factors; individual; individual factors; the fundamental problem of personality individual; determination