Завдання освіти й виховання у контексті ноосферної освітньої парадигми - Кудрик, Ліліана Григорівна; Тюріна, Тамара Георгіївна; Сурмяк, Юрій Романович (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Показано завдання освіти і виховання у контексті ноосферної освітньої парадигми, якими є розвиток цілісного мислення, формування ноосферної свідомості та ноосферної поведінки особистості, і намічені шляхи їх реалізації.