Феноменологічний зміст функцій фольклорного права - Чорнобай, О. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розкривається феноменологічний зміст функцій фольклорного права. Фольклорно-правові норми відображають ту частину регулятивних функцій фольклорного права, що репрезентують не лише силові важелі регулювання життя суспільства, а й чинники, які мають загальнолюдські вартості й закорінені у морально-правовий ареал фольклору і звичаїв нації. Щоб пізнати специфіку правової поведінки населення конкретної територіальної одиниці або етнічної групи багатонаціонального регіону, чи навіть якогось невеликого етносу, необхідно досліджувати поряд з іншими джерелами місцевий фольклор. The article covers phenomenological content of folk law’s functions. Folk-legal norms represent that part of folk law’s regulating functions, that represent not only power lever of regulation of society’s life, but also factors that have universal values and based on morallylegal area of folklore and nation ’s customs. In order to recognize legal behaviour of population of particular territorial unit or ethnic group of multinational region or even some small nation, it is necessary to investigate another sources of local folklore. Раскрывается феноменологическое содержание функций фольклорного права. Фольклорно-правовые нормы отображают ту часть регулятивных функций фольклорного права, которое представляют не только силовые рычаги регулирования жизни общества, но и факторы, которые имеют общечеловеческий характер и укоренены в морально-правовой ареал фольклора и обычаев нации. Чтобы познать специфику правового поведения населения конкретной территориальной единицы или этнической группы многонационального региона, или даже какого-то небольшого этноса, необходимо исследовать рядом с другими источниками местный фольклор.
Phenomenological content features folk law
Keywords: феноменологічний зміст; фольклорно-правові норми; функція; фольклорне право; природне право; позитивне право; phenomenological content; folk-legal norms; function; folk law; natural law; positive law; феноменологическое содержание; фольклорно-правовые нормы; функция; фольклорное право; естественное право; позитивное право