Визначення границь коригувальних властивостей блокових кодів - Уривський, Л. О.; Прокопенко, К. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Обґрунтовано методику побудови границі коригувальних властивостей блокових кодів в просторі тверджень Шеннона щодо безпомилкового передавання дискретної інформації по каналу із шумами. У результаті Гамма-аппроксимації отримано неперервні залежності між кількістю виникаючих помилок і енергетичними параметрами каналу. Завдяки поєднанню співвідношень теорії інформації та теорії завадостійкості встановлені границі коригувальних властивостей завадостійких кодів кінцевої довжини на підставі їх граничних можливостей, що визначаються границею Плоткіна. This article contains techniques for determination of block codes correcting properties limits in space of Shannon axioms for error-free transmission of discrete information in the noisy channel. As a result of gamma-approximation indiscrete dependence of errors amount from channel power parameters is got. Due to the combination of correlations from information theory and the theory of noise mmunity, the block codes correcting properties limits with given length are defined by Plotkin bound.
Keywords: границя Шеннона; границя Плоткіна; швидкість кода; швидкість передачі інформації в каналі; Shannon’s limit; Plotkin bound; code rate; channel rate