Метод періодичного автокалібрування витратомірів змінного перепаду тиску - Юрчик, Г. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Запропоновано метод періодичного автокалібрування витратомірів змінного перепаду тиску безпосередньо в умовах їх експлуатації, які поширено в різних галузях промисловості для контролю та обліку витрати різних рідинних речовин (нафто-продукти, гаряча вода, харчові продукти тощо). В основу методу покладено використання структурно-часової надлишковості вимірювальних перетворень, що дає можливість алгоритмічним шляхом визначити і врахувати поправку на прогресуючі похибки витратоміра як адитивного, так і мультиплікативного характеру. В результаті підвищується метрологічна надійність витратомірів у процесі їх тривалої експлуатації і, відповідно, достовірність технологічного контролю об’ємної витрати рідинних речовин. The method of periodic auto-calibration device for flow measurement pressure drop directly in terms of their operation, which are widely used in various industrial sectors for the control and accounting costs of various liquid substances (oil, hot water, food, etc.). The basis of the method is based on the use of structural and temporal redundancy measurement conversions, enabling algorithmic way to identify and consider an amendment to the progressive flow errors as additive and multiplicative nature. As a result of increased flow metrological reliability in the process of continuous operation and, therefore, the reliability of process control volumetric flow of liquid substances.
Keywords: витратомір змінного перепаду тиску; функція вимірювального перетворення; адитивна і мультиплікативна похибки; калібрований вплив на звужувальний пристрій; лінійна апроксимація; алгоритм функціонування витратоміра; точність методу автокалібрування; ASCD differential pressure measuring conversion function; and cartoon additive error calibrated impact on zvuzhuvalnyy device; linear approximation; algorithm of flow; precision auto-calibration method