Математичне моделювання перехідних процесів в асинхронних двигунах з екранованими полюсами неявним методом на основі сплайн-функцій - Маляр, B. C.; Гавдьо, I. P. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Розроблена математична модель для розрахунку перехідних процесів в асинхронних двигунах з екранованими полюсами неявним методом інтегрування диференціальних рівнянь на основі апроксимації інтегральної кривої кубічними сплайнами. При цьому для розрахунку електромагнітних зв’язків використовується розгалужена заступна схема магнітопроводу двигуна. A mathematical model for transient processes analysis in shaded-pole induction motor using implicit method of integrаtion based on integral curve approximation by cubic splines is presented. The electromagnetic couplings are calculated on the base of ramifided equivalent circuit of motor magnetic circuit.