Гетероконтакт Cds – білок на основі електрохімічно синтезованих плівок сульфіду кадмію - Ільчук, Г. А.; Кусьнеж, В. В.; Українець, В. О.; Охремчук, Є. В.; Кунтий, Орест Іванович; Українець, Н. А.; Ilchuk, G. A.; Kusnezh, V. V.; Ukrainets, V. O.; Ohremchuk, E. V.; Kuntyj, O. I.; Ukrainets, N. A. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Створено гетероконтакт (ГК) CdS/білок електрохімічно осадженої плівки CdS з природним білком та досліджено його електрофізичні (вольт-амперні та вольт-фарадні характеристики) властивості. Як анод-підкладка для осадження CdS використані металургійний Cd, кадмійована фольга металів Cu, Ni. В порівняльному плані створені і досліджені ГК Cd-CdS/білок, Ni-Cd-CdS/H2O та Cd/білок. Показано, що гетероконтакт електрохімічно синтезованих плівок CdS з природним білком може бути використано як експрес-метод контролю параметрів цих плівок.

Heterocontact (HC) CdS/protein of electrochemicaly deposition CdS film with natural protein was fabricated and its electrophysical (current-voltage and capacitance-voltage characteristics) properties are investigated. Metallurgical cadmium and covered cadmium foil of metals Cu, Ni, as the anode – substrate for deposition CdS, were used. In the comparative plan HC Cd-CdS/ protein, Ni-Cd-CdS/H2O and Cd/protein were fabricated and investigated. It is shown, that HC electrochemicaly deposition CdS film with natural protein as the express – control method of parameters these films is possible to use.
Heterocontact Cds–protein on a basis of electrochemical synthesized cadmium sulfide films
Keywords: 621; 382