Міжнародне становище України у контексті Ялтинської конференції - Сташко, А. І. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Висвітлено хід воєнних дій під час Другої світової війни на Східному та Західному фронтах у 1944-1945 рр., основні підсумки та значення Кримської конференції для повоєнного світового устрою. Проведено аналіз воєнно-стратегічного значення завершального етапу Другої світової війни для розвитку воєнного мистецтва, озброєння, бойової техніки та організації союзницьких військ.

The course of hostilities on the eastern and western fronts in the period of the Second World War in 1944-1945, the main results and importance of the Crimean Conference to the post-war system of the world have been highlighted in the article. The analysis of military strategic role of the final stage of the Second World War for the development of military skills, armament, fighting machines and organization of allied troops has been carried out.
Keywords: 356.169