Почапська, І. Я.Хлібишин, Ю. Я.2010-02-242010-02-242009Почапська І. Я. Вплив співвідношення реагентів на вихід естерів 3-метил-кротонової кислоти / І. Я. Почапська, Ю. Я. Хлібишин // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2009. – № 644 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 155-158. – Бібліографія: 5 назв.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/2606Досліджені технологічні аспекти процесу естерифікації 3-метилкротонової кислоти різними спиртами за умов азеотропної відгонки води. Досліджено вплив співвідношення спирт:кислота, спирт:кислота:розчинник на вихід естерів 3-метил- кротонової кислоти, визначено оптимальні умови проходження реакції. The technological aspects of the esterification process of 3-methylcrotonic acid with differents alcohol under conditions of aseotropic water distillation have been thoroughly investigated. The influence correlation alcohol : acid and correlation alcohol : acid : solvent by yield esters 3-methylcrotonic acid is studied. The optimal conditions of the process of synthesis esters of 3-methylcrotonic acid are determined.ua3-метилкротонова кислотапроходження реакції3-methylcrotonic aciddeterminedВплив співвідношення реагентів на вихід естерів 3-метил-кротонової кислотиArticle