Удосконалення технології роботи сортувальної станції Н у зв’язку зі збільшенням кількості транзитних поїздів - Голуб, Віталій Віталійович; Holub, Vitalii Vitaliiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Сортувальні станції призначені для масового розформування та формування поїздів різних категорій та обробки значного вагонопотоку. Від їх ефективної та роботи залежить функціонування залізничної мережі, а також швидкість доставки вантажу. Робота сортувальних станцій повинна забезпечити схоронність вантажу враховуючи його тип,умови перевезення, фізичні та хімічні властивості. Виконання завдань, що покладені на сортувальні станції, вимагає відповідного технічного оснащення, ефективної технологій роботи, необхідного штату працівників з відповідною фаховою підготовкою та постійне удосконалення роботи відповідно до поставлених завдань. Прискорення обігу вагонів скорочення тривалості перебування вагонів на сортувальних станціях значно впливає на прискорення доставки вантажів і задоволення потреб користувачів та операторів перевезень [1]. Саме технічне оснащення станції дозволяє забезпечити безперебійну та продуктивну роботу. Об’єкт дослідження – приймальний парк станції Н. Мета роботи: забезпечити ефективну роботу станції в умовах збільшення кількості поїздів, які прибувають у розформування.

Sorting stations are designed for mass disbanding and formation of trains of various categories and processing of significant wagon traffic. The functioning of the railway network, as well as the speed of cargo delivery, depends on its effective operation. The operation of sorting stations must ensure the safety of cargo, taking into account its type, transportation conditions, and physical and chemical properties. Performing the tasks assigned to sorting stations requires appropriate technical equipment, effective work technologies, the necessary staff of employees with appropriate professional training, and constant improvement of work in accordance with the tasks set. Acceleration of wagon turnover and reduction of the duration of wagon stay at sorting stations significantly affect the acceleration of cargo delivery and satisfaction of the needs of users and transport operators [1]. It is the technical equipment of the station that allows for uninterrupted and productive operation. Study object: set of reception sidings of station N. Goal of research: the purpose of the work: to ensure the efficient operation of the station in the conditions of an increase in the number of trains that are accepted for disbandment.
Improvement of the operation technology of the classification yard N in connection with the increase in the number of transit trains
Keywords: 6.275.02.04; сортувальна станція; приймальний парк; технічне оснащення станція; формування поїздів; транзитні поїзди; sorting station; set of reception sidings; technical equipment of the station; formation of trains; transit trains