Поняття господарських відносин у системі охорони здоров’я України: економічний підхід - Горинь, М. О.; Литвин, О. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Процеси реформування механізму охорони здоров’я України актуалізують проблему чіткого розуміння сутності ключових компонентів галузі з метою розробки та імплементації дієвих реформістських заходів. З економічної позиції у статті досліджено природу продукту медичної галузі (медичне обслуговування, допомога, послуга), та суб’єктів, які беруть участь у його створенні. The processes of reformation the Health care system of Ukraine have actualize the problem of correct understanding and determination of the main elements of it. In this research we study the nature of the Health Care System products (medical care and service), and the role of main participants of it.
Concept of economic relations in the healthcare of ukraine: economic approach
Keywords: господарська діяльність; послуги; медичне обслуговування; медична допомога; медичні послуги; суб’єкти господарських відносин у галузі охорони здоров’я; система охорони здоров’я; economic activity; services; health service; medical care; health care; business entities in the health sector; the health system