Інвентаризація архітектурного декору і матеріали замку в Бережанах - Бойко, Оксана; Заречнюк, Ольга; Оприщенко, Марія (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
В статті досліджено архітектурні елементи оздоблення замкових споруд – портали, віконні обрамування, карнизи, капітелі, розети та ін., а також будівельні матеріали – камінь та цегла, з яких муровані замкові споруди, та проведено їх систематизацію. In this article the elements of the castle’s architectural decoration are explored: including portals, window framings, cornices, column’s capitals and rosettes; and so are the stones and bricks that are used for the construction of castle’s buildings. A systematization of these elements is also given.
An inventory of architectural decoration and сonstraction materials of the castle in Berezhany
Keywords: архітектурні елементи оздоблення замкових споруд; будівельні матеріали; систематизація; the architectural elements of the castle’s decoration; building materials; systematization