Моделювання реалізації загроз інформаційній системі на різних рівнях стеку TCP/IP - Тишик, І. Я.; Груздєва, Ю. К. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Наведено основні класичні моделі безпеки інформаційних систем та подано їхню характеристику. Здійснено статистичний аналіз спроб реалізації загроз інформації в інформаційних системах з відкритою архітектурою. Проведено моделювання ймовірності реалізації загроз інформації на різних рівнях стеку протоколів TCP/IP; проаналізовано результати моделювання. The article gives the basic classical models of information systems security and their description. Statistical analysis of information threats attempts in information systems with open architecture is performed. The simulation of probability of information threats at different levels of the protocol stack TCP/IP is conducted, the simulation results are analyzed
Keywords: моделі безпеки; інформаційні системи; система з відкритою архітектурою; математична модель стек-протоколів TCP/IP; security model; information systems; system with open architecture; mathematical model protocol stack TCP/IP