Мистецький центр на вулиці Князя Ярослава Осмомисла у Львові - Копняк, Захарій Максимович; Kopniak, Zakharii Maksymovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Бакалаврська кваліфікаційна робота полягає у створенні проєкту Мистецького центру на вул. Князя Осмомисла у місті Львів, що відповідає сучасним вимогам до організації публічного культурного простору, є доступним, відкритим і здатним до трансформації під різні формати мистецької та освітньої діяльності. Актуальність проєкту зумовлена потребою у нових мультифункціональних культурних інституціях, які гармонійно інтегруються в історичне середовище міста та створюють якісні громадські простори. Будівля центру — малоповерхова, двокорпусна, з чітким функціональним зонуванням і виразним архітектурним рішенням, що поєднує виставкові площі, навчальні студії, кінозал, бібліотеку-медіатеку та озеленені публічні зони. Проєкт базується на принципах відкритості, контекстуальності, інклюзивності та просторової гнучкості, враховуючи історичну роль ділянки та потреби сучасного міста.

The bachelor's qualification project involves the design of an Art Center on Knyaz Osmomysla Street in Lviv, which meets contemporary standards for the organization of public cultural space. The project emphasizes openness, inclusivity, and flexibility to accommodate a wide range of artistic, educational, and community activities. The relevance of the project lies in the growing demand for multifunctional cultural institutions that integrate harmoniously into the historical fabric of the city and contribute to the development of high-quality public spaces. The building is low-rise, composed of two main volumes with clear functional zoning and expressive architectural form. The design includes exhibition areas, educational studios, a cinema hall, a library-media center, and landscaped public zones. The project is based on principles of openness, contextual sensitivity, spatial adaptability, and inclusiveness, while also respecting the historical role of the site and addressing the needs of the modern urban environment.
Art Center on Kniazya Yaroslava Osmomysla Street in Lviv
Keywords: 6.191.00.00