Класифікація факторів енергоємності ВВП у контексті реалізації інноваційних процесів в Україні - Рудь, Г. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Запропоновано авторську класифікацію факторів, які стримують і стимулюють зниження енергоємності ВВП як ключового синтетичного показника конкурентоздатності базових комплексів національного господарства України після вступу до СОТ.

The author classification of the factors restraining and stimulating the GDP power consumption reduction as the key synthetic index of the basic complexes of the national economy of Ukraine competitiveness after the WTO joining is presented in the article.
Keywords: державне регулювання інноваційних процесів; енергоємність ВВП; технологічна енергоємність; зниження енергоємності; енергозбереження; собівартість; структура енергоресурсів; government regulation of the innovative processes; GDP power consumption; technological power consumption; power consumption reduction; energy conservation; cost value; power resources structure; 330.552; [620.91-026.52]; 330.341.1(477)