Особливості генерування семантики речення природною мовою за допомогою породжувальних необмежених та контекстозалежних граматик - Висоцька, В. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Описано застосування породжувальних граматик у лінгвістичному моделюванні. Опис моделювання синтаксису речення застосовують для автоматизації процесів аналізу та синтезу природномовних текстів. This paper presents the generative grammar application in linguistic modelling. Description of syntax sentence modelling is applied to automate the processes of analysis and synthesis of texts in natural language.
Keywords: породжувальні граматики; структурна схема речення; комп'ютерна лінгвістична система; generative grammar; structured scheme sentences; computer linguistic system