Маршрутизація перевезень з використанням новітніх технологій - Гурч, Л. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Визначено мету логістики, яка полягає в підвищенні ефективності функціонування організації та економіки загалом. Обґрунтовано необхідність розроблення кількох варіантів маршрутів, оскільки через затримку автомобілів в заторі і зайву витрату палива транспортні компанії зазнають значних збитків. Розкрито сутність дорожних заторів та їх багатьох негативних наслідків, таких як: марнування часу, неможливість передбачити точний час на подорож, марно витрачене пальне, забруднене повітря тощо. Продемонстровано на прикладі ВАТ “Київхліб” перевезення вантажу в умовах міста за трьома маршрутами та запропоновано найоптимальніший. Defined purpose logistics which is improves the efficiency of the organization and the economics. The necessity of developing several options for routes, due to the delay of cars in traffic jams and unnecessary fuel consumption of vehicles experiencing significant losses. The essence of traffic congestion and its many negative consequences, such as a waste of time, the inability to predict the exact time of the trip, wasted fuel pollutes the air, etc. Demonstrated by the example of company “Kyivkhlib” cargo transportation in the city on three routes and suggests optimal.
Routing transportation with advanced technology
Keywords: логістична система; оптимізація витрат; підвищення ефективності функціонування організації та економіки; потоки матеріальних ресурсів; логістична концепція транспортно-експедиційного обслуговування; маршрутизація перевезень; дорожній затор; logistic system; optimization of costs; improve the efficiency of the organization and economics; the flow of material resources; logistics concept forwarding service; traffic routing; traffic congestion