Аналіз методом математичного моделювання перехідних процесів у системі генерування електроенергії турбогенератором із безщітковою системою збудження - Куцик, А. С.; Семенюк, М. Б.; Євченко, А. А.; Дзьоба, Т. Я.; Kutsyk, A.; Semeniuk, M.; Yevchenko, A.; Dzioba, T. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Проаналізовано перехідні електромеханічні та електромагнітні процеси в системі генерування електроенергії турбогенератором з безщітковою системою збудження для основних режимів роботи турбогенератора. Аналіз виконано за допомогою розроблених з використанням об’єктно-орієнтованого методу математичної та комп’ютерної моделей, які враховують нелінійність синхронних машин та дискретність роботи вентильних перетворювачів.

The electromechanical and electromagnetic transient processes in a power generation system with turbo-generator and brushless excitation for main working regimes are analyzed in the article. An analysis has been carried out by means of developed with the use of the object-oriented method the mathematical and computer models that take into account nonlinearity of synchronous machines and discreteness of semiconductor converters.
Analysis bymathematical modeling of transient process in the power generation systemby turbo-generator with brushless excitation system
Keywords: системи генерування електроенергії; турбогенератор; безщіткова система збудження; математичне моделювання; power generation system; turbo-generator; brushless excitation system; mathematical modeling; 621.311; 62-53