Розвиток системи надання електронних адміністративних послуг: нормативно-правовий аспект - Єсімов, Сегрій; Esimov, Sergey; Есимов, Сергей (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
У статті розглянуто нормативно-правове регулювання, що впливає на розвиток системи надання електронних адміністративних послуг в Україні в контексті досвіду електронного урядування в країнах-членах Європейського Союзу. На підставі аналізу законодавства України, інших нормативно-правових актів розкриваються сутність надання адміністративної послуги в електронному виді, електронної взаємодії органів влади, визначаються проблеми, що виникають унаслідок застосування інформаційно- комунікаційних технологій.

In the article the fall of regulation on the development of the provision of electronic administrative services in Ukraine in the context of the experience of e-government in the member states of the European Union. On the basis of the legislation of Ukraine and other normative acts reveal the essence of the provision of administrative services in electronic form of electronic interaction between authorities determined the problems arising in consequence of the use of information and communication technologies.

В статье рассматривается нормативно-правового регулирования, которое влияет на развитие системы предоставления электронных административных услуг в Украине в контексте опыта электронного управления в странах-членах Европейского Союза. На основании анализа законодательства Украины, других нормативно-правовых актов раскрываются сущность предоставления государственной услуги в электронном виде, электронного взаимодействия органов власти, определяются проблемы, возникающие в результате применения информационно-коммуникационных технологий.
Development of the provision of electronic administrative services: regulatory aspect
Развитие системы предоставления электронных административных услуг: нормативно-правовой аспект
Keywords: електронні адміністративні послуги; електронне урядування; взаємодія органів влади; досвід; Європейський Союз; electron administrative services; e-government; government interaction; the experience; the European Union; электронные административные услуги; электронное управле- ние; взаимодействие органов власти; опыт; Европейский Союз; 342.078; 681.518