Аналітичний розрахунок дисперсії у багатопровідних мікросмужкових лініях на основі квазідинамічного наближення - Карпуков, Л. М.; Романенко, С. Н.; Пулов, Р. Д. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2001)
Отримано формули для розрахунку частотних залежностей ефективної діелектричної проникності і втрат в одно-, двох- і багатопровідній зв'язаній мікросмужковій лінії. Формули не мають обмежень за частототою і забезпечують досить високу точність розрахунків.

The formulas for calculation of frequency dependences of effective dielectric permittivity and losses in the single, double and multiconductor coupled microstrip lines are presented. These formulas have not frequency restrictions and give high accuracy of calculations.
Keywords: 621.372.8.076.2