Лексикографічна база даних збірки Н. Номиса “Українські приказки, прислів’я і таке інше” - Кульчицький, І. М.; Осідач, Н. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Досліджено структуру збірки М. Номиса “Українські приказки, прислів’я і таке інше” з метою створення її електронної версії. Запропоновано структурну інформаційну модель лексикографічної бази даних та технологію перетворення збірки з паперової форми у цифрову. The article researches the structure of the collection “Ukrainian adages, proverbs and the like” by M. Nomys with the aim of creating its electronic version. An informational model of the lexicographic database and a technology of transforming the collection from hardcopy into a digital version are suggested.
Keywords: комп’ютерна лексикографія; пареміологія; бази даних; computer lexicography; paremiology; databases