Історія й еволюція містобудування - Тімохін, В. О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Розглянуто шляхи узгодження історичного й еволюційного розвитку містобудування з позицій розгортання змісту нового об'єкта теорії міського розвитку - містобудівної формації та її складових: містобудівних систем і культур, епох і цивілізацій.