Assessing the Effects of Substitution and Substituent Position on the Reactivity of Salicylideneaniline Ligands to Coordinate Transition Metal(II) Ions: a DFT Study - Mohamed, Sellami; Djamel, Barkat; Eddine, Hachani Salah (Видавництво Львівської політехніки, 2021)
Проведені комп‘ютерні обчислення впливу заміщення та положення замісника на реакційну здатність ряду лігандів саліциліденніаніліну, що містить 13 молекул. На теоретичному рівні DFT/B3LYP/TZP розраховані глобальні параметри реактивності, такі як EHOMO, ELUMO, енергія йонізації, електронегативність, хімічна твердість, хімічна м‘якість, індекс електрофільності та проведено аналіз молекулярного електростатичного потенціалу. Приведені детальні пояснення впливу заміщення та положення замісника на реакційну здатність досліджуваних лігандів.

The present scientific contribution aims to investigate computationally the effects of substitution and substituent position on the reactivity of a series of salicylideneaniline derivatives ligands containing 13 molecules. Global reactivity parameters such as the EHOMO, ELUMO, gap energy, electronegativity, chemical hardness, chemical softness, electrophilicity index, and molecular electrostatic potential analysis (MESP) have been calculated at DFT/B3LYP/TZP level of theory and then well discussed to give valuable explanations for the effects of substitution and substituent position on the reactivity of the studied ligands.
Оцінка впливу заміщення та положення замісника на реакційну здатність саліциліденанілінових лігандів для координування йонів перехідних металів(II): DFT дослідження
Keywords: реактивність; саліциліденанілін; ліганди; DFT; reactivity; salicylideneaniline; ligands; DFT