Принципи побудови та методи використання оптоелектронних інформаційних пристроїв з підвищеною інформаційною ефективністю на основі інтегральних МНОП-N-P структур - Литвин, І. С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Обґрунтовано принципи побудови і методи використання оптоелектронних iнформацiйних пристроїв, які можуть виконувати, окрім перетворення оптичного випромінювання на цифрові електричні сигнали, ще і функції додавання, віднімання, перемноження та порогового сприйняття зображень. Principles of optoelectronics sensor construction and methods using are proved, which can made: transformation of light in digital electric signals and functions of addition, deduction, multiplying and threshold perception of images.