Асоціативно-образний мотив складених термінів із семою «вода» - Теглівець, Юлія (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Лінгвісти мають різні погляди на фразеологічний статус термінів-словосполучень. Одні вважають їх фразеологічними одиницями, інші називають терміни з яскраво вираженим емоційно-експресивним забарвленням метафоризованими словосполученнями. Проблема, якої торкається автор, - образність як наслідок асоціативного характеру людського мислення. Основну увагу в публікації зосереджено на структурно-семантичному аналізі термінів-словосполучень із семою «вода».

Linguists have different opinions on phraseological Status of terms-word combinations. Some of them consider them to be phraseological units, others name terms with brightly expressed emotional-expressive coloring methaphorised word combinations. The problem raised by the author is image System as the result of associative nature of human thought. The main attention in the publication is focused on the structural-semantic analyze of the termsword combinations with the seme «water».
Keywords: 811.161