Розвиток ПП «Грін Груп М» шляхом впровадження цифрових інструментів у торговельну діяльність - Мазан, Максим Андрійович; Mazan, Maksym Andriiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Мазан М. А. Косовська В.В. (керівник). Розвиток ТОВ «Грін Груп М» шляхом впровадження цифрових інструментів у торговельну діяльність. Бакалаврська кваліфікаційна робота. – Національний університет «Львівська політехніка». Львів. 2025. Бакалаврська кваліфікаційна робота присвячена розробці практичних рішень щодо розвитку ТОВ «Грін Груп М» шляхом впровадження сучасних цифрових інструментів в управління торговельною діяльністю підприємства. Актуальність теми обумовлена сучасними тенденціями цифрової трансформації бізнесу, де цифрові рішення виступають ключовим чинником забезпечення стійкого зростання підприємств, формування конкурентних переваг, розширення ринкової присутності, зниження витрат та підвищення операційної ефективності. У роботі досліджено теоретичні засади цифрової трансформації торговельних підприємств, розкрито сутність та класифікацію основних цифрових інструментів, зокрема ERP-систем, CRM-систем, WMS-систем, аналітичних BI-систем, інструментів електронної комерції та кібербезпеки. Проаналізовано організаційні, економічні та правові аспекти впровадження цифрових технологій, обґрунтовано роль інтегрованих інформаційних систем у формуванні сучасних бізнес-моделей підприємств. У процесі дослідження проведено комплексний аналіз господарської діяльності ТОВ «Грін Груп М», здійснено оцінку внутрішнього і зовнішнього середовища підприємства, визначено стан фінансово-економічної стабільності, конкурентних позицій, організаційних процесів та виявлено наявні проблеми, що стримують розвиток цифрових каналів збуту та оптимізацію внутрішнього управління. Установлено, що впровадження цифрових інструментів дозволить підприємству модернізувати управлінські процеси, забезпечити комплексну автоматизацію діяльності та покращити взаємодію з клієнтами. Об’єктом дослідження є процес впровадження цифрових інструментів у систему управління торговельною діяльністю підприємства. Предметом дослідження виступають організаційно-економічні механізми цифрової трансформації діяльності підприємства на прикладі ТОВ «Грін Груп М». Метою дослідження є обґрунтування практичних рішень щодо впровадження цифрових інструментів у діяльність ТОВ «Грін Груп М» з метою оптимізації управління торговельними процесами, зростання фінансових результатів та посилення конкурентних позицій підприємства. У ході роботи розроблено проект цифрової трансформації підприємства, запропоновано організаційний, маркетинговий та фінансовий плани його реалізації. Обґрунтовано доцільність впровадження ERP-, CRM-, WMS-, BI-систем, створення повнофункціональної інтернет-платформи для електронної комерції, автоматизації процесів роботи з клієнтами, управління складом, замовленнями, фінансами та аналітикою. Проведено фінансову оцінку проєкту, визначено інвестиційні потреби, очікувані фінансові результати, строк окупності та рентабельність запропонованих заходів.

Mazan M. A., Kosovska V. V. (supervisor). Development of “Green Group M” LLC through the Implementation of Digital Tools in Trade Activities. Bachelor’s Qualification Thesis – Lviv Polytechnic National University. Lviv. 2025. The bachelor’s qualification thesis is devoted to the development of practical solutions for the advancement of “Green Group M” LLC by implementing modern digital tools in the management of the enterprise’s trade activities. The relevance of the topic is driven by current trends in the digital transformation of business, where digital solutions serve as key factors in ensuring sustainable enterprise growth, forming competitive advantages, expanding market presence, reducing costs, and increasing operational efficiency. The thesis explores the theoretical foundations of the digital transformation of trade enterprises and reveals the essence and classification of key digital tools, including ERP systems, CRM systems, WMS systems, BI analytics systems, e-commerce tools, and cybersecurity solutions. It analyzes the organizational, economic, and legal aspects of digital technology implementation and substantiates the role of integrated information systems in shaping modern business models. A comprehensive analysis of the economic activity of “Green Group M” LLC was carried out, assessing the internal and external environment of the enterprise, determining its financial and economic stability, competitive position, organizational processes, and identifying existing problems that hinder the development of digital sales channels and the optimization of internal management. It was established that the implementation of digital tools would enable the enterprise to modernize its management processes, ensure comprehensive automation of operations, and improve customer interaction. Object of the research: the process of implementing digital tools into the management system of the enterprise’s trade activities. Subject of the research: organizational and economic mechanisms of digital transformation of enterprise activities on the example of “Green Group M” LLC. Purpose of the research: to justify practical solutions for the implementation of digital tools in the activities of “Green Group M” LLC to optimize trade process management, improve financial results, and strengthen the enterprise’s competitive position. During the research, a digital transformation project for the enterprise was developed, including proposed organizational, marketing, and financial implementation plans. The feasibility of introducing ERP, CRM, WMS, and BI systems was substantiated, along with the development of a fully functional e-commerce platform, automation of processes related to customer service, warehouse management, orders, finances, and analytics. The financial assessment of the project was conducted, identifying investment needs, expected financial outcomes, payback period, and profitability of the proposed measures.
Development of Green Group M PE by implementing digital tools in trading activities
Keywords: 6.076.00.00; цифровізація; цифрова трансформація; інформаційні системи; інтернет-торгівля; ERP; CRM; фінанси підприємства; бізнес-аналітика; digitalization; digital transformation; information systems; e-commerce; ERP; CRM; enterprise finance; business analytics