Урбаністичний маркетинг історичного міста - Посацький, Б. С.; Posats’kyj, B. S. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
У зарубіжному містобудуванні урбаністичний маркетинг належить до дієвих засобів охорони історико-архітектурної спадщини і управління процесом розвитку історичного міста. Історичне місто з цієї точки зору розглядається у трьох аспектах: простір маркетингу (місто як ринок); об’єкт маркетингу (місто як продукт); суб’єкт маркетингу (місто як підприємство). Специфічними рисами є комплектність і складність “продукту” міста, багатоаспектність відносин міста та його адресатів, різноманітність “продавців” і “покупців”.

In the international urban planning, urban marketing is considered as a progressive resource of protecting historical and architectural heritage and directing the process of the historical city development. The historical city at this point is examined in three main ways: - Space of marketing (city as a market); - Object of marketing (city as a product); - Subject of marketing (city as an industry). The specific traits are: the complexion and complication of the “city-product”, a lot of relation factors of the city and its partners, and the variety of “sellers” and “clients”.
Urban marketing of the historical city
Keywords: “ринковий хаос”; охорона спадщини; методи маркетингу; урбаністичний маркетинг; простір маркетингу; об’єкт маркетингу; суб’єкт маркетингу; зонінг; 711