Модифіковані бетони з поліпшеними експлуатаційними властивостями - Марків, Т. Є.; Новосад, О. П.; Новосад, П. В.; Саїв, І. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Показано, що системний підхід до вибору органо-мінеральних добавок та оптимізація їх вмісту в складі бетону дає змогу напрямлено регулювати параметри як бетонних сумішей, так і бетонів. Розроблені бетонні суміші характеризуються поліпшеними технологічними влаcтивостями, а бетони – експлуатаційними характеристиками. It is shown that systematic approach to the choice of organic admixtures and mineral additives and optimization of their maintenance in composition of concrete allows directionally to regulate parameters of both concrete mixtures and concretes. Developed concrete mixtures are characterized by improving technological properties, and concretes – by operating features.
Keywords: бетон; мінеральна добавка; модифікатори; зола-винесення; concrete; mineral additive; modifiers; fly ash