Artificial Intelligence and the Future of Human Jobs(Review of the Monograph George Gilder “Gaming AI”. Seattle: Discovery Institute Press, 2020) - Кадикало, Софія; Kadykalo, Sofiia (Видавництво Львівської політехніки, 2021)
Подано огляд книжки “Gaming AI” відомого американського автора, економіста і співзасновника Discovery Institute, Джорджа Ґілдера, в якій він доводить, щоШтучний Інтелект (ШІ) не може мислити, як людина, але може змінювати умови праці і саму працю людини, її заняття. Тому він очікує, що у майбутньому ШІ контролюватиметься людиною у тих видах роботи, які є рутинними й механічними, а також допомагатиме їй у творчій роботі та навіть створювати нові творчі заняття.

A review of the book “Gaming AI” by the famous American author, economist and co-founder of the Discovery Institute, George Gilder, in which he argues that Artificial Intelligence (AI) cannot think like a man, but can change conditions of a human jobs. Therefore, he expects that in the future AI will be controlled by a man in those types of jobs that are routine and mechanical, as well as help him/her in creativeness.
Штучний інтелект і майбутнє людської праці (Огляд монографії Джорджа Ґілдера “Gaming IA”. Seattle: Discovery Institute Press, 2020)
Keywords: Джордж Ґілдер; штучний інтелект; мислення; праця; заняття; творчість; George Gilder; Artificial Intelligence; thinking; work; job; creativity