Проектування динамічних гасників коливань для транспортних процесів - Дівеєв, Б. М.; Дубневич, О. М.; Олесюк, Я. М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Розглядаються методи розрахунку та оптимізації транспортних процесів в машинах з динамічними гасниками. Досліджується вібраційний каток. Розглядаються два випадки: перший – гасник, приєднаний до корпусу агрегата; другий – гасник, приєднаний до платформи водія. The paper deals with the methods of calculation and optimization of transportation processes in machines with the dynamic absorbers. The case of vibrating roller is discussed. Two cases are discussed: first – absorber is attached to the case of the aggregate; second – absorber is attached to the driver platform.