Кінетика окислювального дегідрування етилбензолу до стиролу на Fe2BiMo2Ox каталізаторі - Цибух, Р. Д.; Жизневський, В. М.; Гуменецький, В. В. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Визначені кінетичні закономірності реакції окислювального дегідрування етилбензолу до стиролу на Fe2BiMo2Ox каталізаторі в температурному інтервалі 653-713 К. Експериментальні результати добре описуються простими степеневи¬ми рівняннями. Знайдені енергії активації як для основної реакції, так і для реакції утворення діоксиду вуглецю співрозмірні з літературними даними для інших оксидних каталізаторів. A kinetic study of the oxidative dehydrogenation of ethylbenzene to styrene over Fe2BiMo2Ox catalyst was accomplished in the temperature range of 653-713 K. The experimental results were adequately fitted with simple power law rate equations. The activation energies estimated both for the main and carbon dioxide formation reactions are comparable to that referred to the literature for the other oxide catalysts.
Keywords: 541.128.13