Волоконно-оптичний давач механічних зміщень на бреггівських ґратках - Солдатов, В. І.; Бартків, Л. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Досліджено кутову та спектральну селективність давача механічних змі щень на бреггівських ґратках. Ґратки завтовшки 950 мкм записувались на пластинках As2S3 методом експонування інтерференційною картиною випромі нювання Не-lе-лазера потужністю 50 мВт. Кутова та спектральна селективність давача становили 0,3 градуса та 6 нм, відповідно. При цьому розрахункова чутливість до механічних зміщень при 1% модуляції становила 2 нм. The angular and spectral selectivity of the sensor of mechanical displacements on Bragg gratings was investigated. The gratings of 950 ^m thickness were recording in the As2S3 plates by a fringe pattern exposure method of radiation of He-Ne laser with output 50 mW. Angular and spectral selectivity of the sensor were composing 0.3 degree and 6 nm, consequently. Thus the calculated sensitivity at the 1% modulation was composing 2 nm.
Fiber-optic sensor of mechanical displacements on Bragg gratings
Keywords: 535.8:666.189.2