Дослідження і застосування збірно-монолітних конструкцій громадських будинків - Гнідець, Б. Г. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Наведено результати досліджень систем збірно-монолітних конструкцій перекрит- тів і покриттів, розроблених у Національному університеті “Львівська політехніка”, і їх впровадження на будівництві різних громадських будинків. Конструкції цих систем перекриттів виконуються з двох типів збірних залізобетонних елементів: попередньо напружених балок прямокутного перерізу і ребристих плит прямокутної або трикутної форми в плані. Prestressed built-up-monolithic cuisson shaped floot and roof systems presented in this article were designed and developed in “Lviv Polytechnic” National University “and implemented in different civil building recently constructed in Lviv-city. Structures of these systems consist of two types of prefabricated reinforced cencfrete element”: rectangular prestressed beams and ribbed slabs of square or triangular shape in plane.