Концептуальні моделі міста Седріка Прайса - Воронич, Є. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Розглянено теоретичні моделі доіндустріального, індустріального та постіндустріального етапів розвитку міста. Концепція має практичне застосування у теорії та історії містобудування, оскільки допомагає спостерігати інваріантні зміни у просторовій структурі міста впродовж останнього тисячоліття, а також дає змогу прогнозувати розвиток міста. The articl e presents an application of the simplified conceptual city models according to preindustrial, industrial and postindustrial periods of urban development. The concept allows investigating how did city indicators vary during the last millennia.
Keywords: концептуальне моделювання міста; еволюція міста; conceptual city modeling; urban development