Розумна спеціалізація регіону - Бжуска, Я.; Пика, Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Європейський Союз потребує розумного і сталого розвитку. Це вимагає зміни поточної політики розвитку, результати якої не дають очікуваної ефективності. У документах ЄС вказується про необхідність зосередження зусиль сфери R + D + I на розумній спеціалізації “з метою отримання синергетичного ефекту”. Подано методологію створення Регіональної інноваційної стратегії, зорієнто- ваної на створення інтелектуальних ринків для технологій майбутнього. The European Union is in need of balanced and intelligent development. This requires a modification of the current development policy, ineffective in its present form. The EU documents stress that a concentration of efforts in B+R+I area on smart specialisations is of utmost importance. The article demonstrates the methods of developing a Regional Innovation Strategy, which is focused on creation of intelligent markets for the technology of tomorrow.
Region smart specialization
Keywords: сталий розвиток; розумна спеціалізація; регіон; sustainable development; smart specialization; region