The effect of additional off-diagonal disorder of interionic interaction on charge-storage in sub-nanometer pores of supramolecular carbon supercapacitors - Клапчук, М.; Григорчак, І.; Klapchuk, M.; Grygorchak, I. (Lviv Politechnic Publishing House, 2018)
В роботі методами супрамолекулярної інженерії вперше синтезовано субнанопористий карбон для ефективного накопичення енергії на межі його розділу з електролітом. Досягнуте значення диференціальної ємності більш як вдвічі перевищує відповідну величину для відомих карбонових структур. На основі побудованої імпедансної моделі та мікроскопічної теорії запропоновано фізичні механізми досліджених процесів.

In this work, we report sub-nanoporous carbon which is synthesized for the first time by means of supramolecular engineering methods for efficient energy storage at the electrode/electrolyte interface. The achieved value of the differential capacitance more than twice exceeds the corresponding value for the known carbon structures. Based on the constructed impedance model and microscopic theory, the physical mechanisms of the investigated processes are suggested.
Вплив додаткового позадіагонального безладу міжіонної взаємодії на зберігання заряду у субнанопорах супрамолекулярного карбону суперконденсаторів
Keywords: супрамолекулярні ансамблі; нанопористий карбон; пориста структура; імпедансна спектроскопія; діаграма Найквіста; 1D модель подвійного електричного шару; метод рівнянь руху; supramolecular assemblies; nanoporous carbon; porous structure; impedance spectroscopy; Nyquist diagram; 1D model of EDL; equation-of-motion method; 541.136.2