Формування Українського партизансько-повстанського штабу як координатора антибільшовицької боротьби у 1921 р. - Плазова, Т. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Висвітлено процес формування Українського партизансько-повстанського штабу − органу управління партизанським та повстанським рухом в більшовицькій Україні в період перебування Українського уряду в еміграції на території Польщі. Особливу увагу приділено структурі Штабу та завданням, які виконували ці відділи. The process of formation of Ukrainian Partisan-Insurgency Staff − the body of partisan and insurgent movement in Bolshevik Ukraine during exile of Ukrainian Government in Poland is elucidated in this work. The high attention is paid to the structure of Staff and the fulfilled tasks of its sections.