Формування пуассонівської імпульсної послідовності на основі генератора Голлманна - Костів, Ю. М.; Максимович, В. М.; Гарасимчук, О. І.; Мандрона, М. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Показано можливість формування пуассонівської імпульсної послідовності на основі псевдовипадкової бітової послідовності. Для формування останньої використано генератор Голлманна. Якість бітової послідовності досліджували за допомогою статистичних тестів NIST. Для оцінки якості пуассонівської послідовності використано методику, що ґрунтується на критерії Пірсона. The possibility of forming Poisson pulse sequence on the base of pseudorandom bit sequence is shown. Gollman generator is used for forming the last of these sequences. Estimation of bit sequence quality was conducted with the help of NIST statistic tests. For estimation of Poisson sequence quality the methodology that based on Pearson criterion is used.
Forming of poisson pulse sequence based on Gollman generator
Keywords: псевдовипадкові імпульсні послідовності; генератори псевдовипадкових чисел; статистичні характеристики; критерій Пірсона; pseudorandom pulse sequences; pseudorandom number generators; statistic characteristics; Pearson criterion